Tietoja


Tietoja sarjakuvasta


Nimi: Twokinds
Alkanut: 22. 10. 2003
Tyyppi: Fantasia, manga
Sivuja: 1000<


Tiivistelmä: Trace Legacy, Temppeliherroiksi kutsutun velhojärjestön johtaja, menettää muistinsa salaperäisessä taistelussa. Sen jälkeen hän löytää itsensä Floran, oudon tiikerimäisen tytön, seurasta. Tracen alkaessa vähitellen oppia uudestaan aiemmin tietämäänsä hän saa pian selville Floran kuuluvan lajiin, joka on hänen omansa vihollinen. Ystävyyden joutuessa vastakkain lajien erilaisuuden kanssa Trace ja Flora huomaavat pian olevansa kriittisemmässä tilanteessa kuin kumpikaan osaa kuvitella.

Yleistä: Twokinds on verkkosarjakuva, jonka maailmaa repivät lajienväliset jännitteet, etupäässä ihmismäisten ihmisten ja eläinmäisten keidranien välillä. Heillä on rajusti poikkeavat yhteiskunnat ja käsitykset siitä, miten elää ja käyttäytyä. Näitten erilaisuuksien takia lajit ovat melkein jatkuvasti törmäyskurssilla keskenään. Tarina alkaa maailman horjuessa uuden sodan partaalla. Toisin kuin ennen, tällä kertaa sota näyttää olevan seurausta yhdestä miehestä, joka on käyttänyt lajeja omaksi yksityiseksi hyödykseen - vaikkei hän enää muistakaan siitä mitään.

Lajit: Twokindsissa on kolme päälajia: ihmiset, keidranit ja basitinit. Yhteen ottavat kuitenkin lähinnä ensimmäiset kaksi. Ihmiset ovat normaaleja kädellisiin perustuvia kaksijalkaisia älyllisiä eläimiä. Korkean älykkyytensä ja luontaisen uteliaisuutensa ansiosta he ovat teknologisesti muita lajeja pitemmällä.

Keidranit ovat kissa- ja koiraeläimiin perustuvia kaksijalkaisia älyllisiä eläimiä. Heitä on monen muotoisia ja kokoisia, muun muassa: tiikerit, isot kissat, koirat, sudet ja ketut. Keidranien elämä on lyhyt mutta kiivas ja voimakkaitten pohjavaistojen ohjaama. He ovat hyvin reviiritietoisia ja yleensä äkkipikaisia. Yksilöinä heitä on silti suhteellisen helppo alistaa ja hallita, mikä tekee heistä täydellisiä orjia ihmisille. Tämä on ollut lajeille kiistojen aihe vuosisatojen ajan.

Basitinit ovat vähän tunnettu laji kaksijalkaisia, pitkäkorvaisia, ruskeaturkkisia älyllisiä eläimiä. Toisista lajeista poiketen he eivät asu mannermaalla vaan kaukaisella saarimantereella. Tämän eristyneisyyden takia basitinit unohdetaan usein ja jätetään omiin oloihinsa. He ovat soturikansaa, jonka yhteiskunta koostuu kokonaan sotilaista. Basitinit käyttäytyvät kuin yhdyskuntahyönteiset ja tottelevat ylempien käskyjä kyselemättä. Luonteeltaan he ovat tavallisesti vakaita ja kurinalaisia.
Tietoja tekijästä


Nimi: Tom Fischbach
Syntynyt: 28. 7. 1987
Ikä: 32
Kansallisuustausta: Korealainen
Kansalaisuus: Yhdysvaltalainen


Olen ollut taiteilija yli kuusi vuotta ja aloitin jo 14-vuotiaana. Ensimmäinen anime-elokuva, jonka muistan katsoneeni oli Naapurini Totoro. Aloin piirtää törmättyäni verkkosarjakuviin umpimähkäisen haun seurauksena. Ensimmäinen lukemani oli Vet on the Net, ja se johti kymmeniin muihin.

Innostuin kirjoittamaan Twokindsin koettuani paljon rasistista syrjintää enimmäkseen valkoisten koulutoverieni taholta. En ollut siihen aikaan kovinkaan hyvä kirjoittamaan, mutta minusta tuntui silti, että tein jotakin hyvää yrittäessäni luoda sanomaa kirjoittamalla. Ponnisteltuani vuoden verran kirjan aikaansaamiseksi kallistuin sarjakuvan tekemisen kannalle. Työstettyäni piirrosjälkeäni vielä useita vuosia tulin lopulta esiin Twokindsin kanssa 22. 10. 2003.

Nykyään [2016?] opiskelen sädehoitoa Raymond Walter Collagessa, joka on osa Cincinnatin yliopistoa, ja piirrän sivutyönäni.